Radionice

Radionicama kroz priče, primjere i edukacijske metode potičemo razvoj empatije pomoću koje će djeca razviti novu percepciju. Empatična djeca i mladi su uspješnija i zadovoljnija u školi te su socijalno osvještenija. Zbog razvijene empatije imaju više prijateljskih veza u kojima se osjećaju zadovoljno, jer najčešće oplemene i prijatelje koji im uzvraćaju prijateljstvo na jednak način.
Važan segment naših radionica je i jačanje samopouzdanja.

TEME RADIONICA:


ZAHVALNOST
Edukacijske metode koje se koriste na ovoj radionici pridonose prepoznavanju blagoslova koje imamo u životu. Zahvalnost je navika koja se uči. Ona privlači u naš život pozitivnost i uspjeh. Djeca koja prakticiraju zahvalnost puno su otvorenija za osjećaje ljubavi i ljubaznosti koje im drugi upućuju. Kada krenemo putem zahvalnosti, uočit ćemo da je puno isplativije držati fokus na onome što imamo umjesto na onome što nemamo, jer život je prisutan ovdje i sada.
EMPATIJA
Psiholozi empatiju smatraju jednom od osnovnih emocija koje sačinjavaju moralno rasuđivanje te vještinom koja je izrazito važna za zdrav emocionalni i moralni razvoj. Blisko je povezana sa suosjećanjem i moralnim ponašanjem. Kroz ove radionice djeci raste sposobnost razumijevanja emocija drugih ljudi i odgovarajućih načina reagiranja na njih. Počinju razumjeti kako se ta osoba osjeća u situaciji u kojoj se našla te postavljati sebi pitanje: „Kako bih se ja osjećao/osjećala i kako bih reagirao/ragirala da se nalazim u takvoj situaciji?“ Primjenom ove metode kod djece raste i njihova sposobnost ponašanja u skladu sa stečenom empatijom, tako da saslušaju drugoga, pomognu mu i iskažu svoju velikodušnost.
OSJEĆAJI
Tijekom ovih radionica djeca uče o važnosti osjećaja kao i kako razumjeti osjećaje kada se nađu u pojedinim situacijama. Djeca nauče da ne postoji iskreniji odgovor od osjećaja. Nauče i važnost izražavanja osjećaja, ma kakvi oni bili. Ona djeca koja rano nauče prepoznati ljutnju, suočit će se s njom, izraziti je na primjeren način te je nakraju i prevladati. Isto će tako naučiti izraziti radost i sreću u svoj svojoj punini! Djeca uče kako je izražavanje osjećaja zdravo, uče da izražavajući osjećaje na primjeren način mogu spriječiti brojne sukobe, kako svoje unutarnje sukobe tako i sukobe s vršnjacima.
SAMOPOUZDANJE
Cilj je ovih radionica naučiti djecu da neuspjeh često prethodi uspjehu jer nas prisiljava da zastanemo i ponovno razmislimo o svom životu, da istražujemo nove mogućnosti. Djecu učimo da prigrle neuspjeh kao korak bliže uspjehu! To je trenutno stanje… Sve je promjenjivo… Najvažnije je ne odustati. Učit ćemo ih da je razlika između uspješnog i neuspješnog čovjeka u samo jednoj stvari: USTRAJNOSTI.
Također će naučiti vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. Naučit ćemo ih da sigurno imaju najmanje jedan talent kroz koji mogu zasjati i iskoristiti svoj puni potencijal.

Mistično i bajkovito Međimurje

Istraživačko-edukativni program. Posjet Bajkovitoj šumi.
Pričaonice i igraonice na temu Povijesnih likova iz povijesti Zrinskih ali i vitezova, Dama, Zmaja Pozoja, grabancijaša, "Murskih dekli" ili šumskih vila te drugih mitoloških, ali i povijesnih likova.
Cilj: učenje povijesti i legenda kroz igru i djeci zanimljiv pristup.
Ekološke radionice: Zašto su šume važne, Čarolije od drveta,Tko su stanovnici šuma
Cilj: u prirodnim uvjetima osnažiti učenike za daljnje napore u životu, učenje u prirodi i o Prirodi je otkrivanje i istraživanje u neposrednoj životnoj stvarnosti, Rad izvan škole potiče radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja, pogodan je za timski rad, utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno-obrazovne skupine te potiče intelektualna čuvstva učenika

Budi mi prijatelj… kroz priču „Plesna haljina žutog maslačka“…

IZRADA NARUKVICE PRIJATELJSTVA:

35 kn na bazi minimalno 10- 30 osoba (u cijenu uključeni repromaterijal)
proizvod Vašeg rada ostaje Vama
rad prilagođen i djeci (od 5 godine starosti)
za organizirane posjete potrebna prethodna najava 2 dana unaprijed

Glazbene radionice

Glazba je dio naše svakidašnjice. Od takta, preko zvuka do melodije, Mali kreativci stiču za njih nova i posebno vrijedna znanja o glazbi.

Slušanjem glazbe djeca razvijaju svoj sluh i osjećaj za glazbu, pjevanjem se rješavaju moguće povučenosti i raste im samopouzdanje, a sviranjem usvajaju vještinu i znanje o taktovima, tonovima, melodiji, skladbi i naposlijetku o instrumentima.
Caraoke party: pjevajmo i zabavljajmo se!
Cijena radionice : od 35 kn za 1 puni sat

Likovne radionice

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta (od 4 do 16 godina). Teme će se odabirati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika, načina rada, te uporabu odgovarajućih sredstava i pomagala.
Maštu i kreativnost nadograđuju likovnim izražajem modeliranja u tijestu, glini i plastelinu. Modeliranje je također dobar način razvoja preciznosti, usklađenosti i ravnoteže. Individualnom ili grupnom izradom maketa i sličnih trodimenzionalnih izražaja djeca razvijaju smisao za prostor i orijentaciju.
Mnoštvo prirodnih materijala koje se koristi u Likovnoj radionici omogućuje djeci upoznati se i približiti prirodi, te na kreativan način usvojiti znanje, dok mnoštvo pedagoški neoblikovanog materijala podiže svijest o važnosti ekologije i recikliranja.

Zadaci
Buđenje znatiželje i otkrivanje individualnih sklonosti prema likovnom izrazu jedan je od osnovnih zadataka, posebno kada je riječ o likovnom odgoju i edukaciji najmlađih. Likovnim radionicama, prilagođenim djeci
predškolskog i školskog uzrasta nastojat ćemo – uvesti ih u svijet umjetnosti, pobuditi u svakom djetetu radost individualnog stvaranja i likovnogizražavanja.

Cijena radionica: od 35 kn za 2 puna sata

Plesna radionica
Ove radionice otvorene su za svu djecu od 6 do 12 godina starosti.
Djeca su prema uzrastu raspoređena u grupe od 1 do 5. Kroz dječje plesne radionice radimo na plesno – ritmičkom odgoju. Riječ je o harmonično izvedenom kretanju uz glazbu koje kod djece razvija kreativnost, koordinaciju, smisao za estetsko doživljavanje i stvaralačku intuiciju. Dok usvajaju plesnu tehniku djeca oblikuju i jačaju svoje tijelo. Pojedine grupe mišića osnažuju se u svrhu pravilnog držanja, fleksibilnosti i pokretljivosti, radi se na osvještavanju tijela, te održavanju opće tjelesne kondicije - time se postiže vještina i sklad pokreta. Naravno, razina i težina plesnih vježbi i elemenata koje djeca uče odgovaraju i njihovoj dobi. Slušanjem i izvođenjem pokreta na brojalice, ritmove i glazbu kod djece razvijamo osjećaj za dinamiku, vrijeme, mjeru i ritam. Cilj nam je kod djece razvijati svijest o tijelu u plesnom kretanju, poticati ih na kreativnost, izražajnost, maštovitost, istraživanje, samostalno oblikovanje manjih plesnih i ritmičkih cjelina, te improvizaciju.
Neka Vaša djeca uživaju u plesu!

Potrebna je odjeća u kojoj se dijete osjeća slobodno i nesputano.

Cijena radionice: od 35 kn za 2 puna sata


Dramska radionica


Dramska radionica osmišljena je prvenstveno u svrhu razvoja govora i komunikacijskih vještina.
Djeca dobivaju priliku izraziti se na posve nov način.
Gluma je jedan od segmenata Dramske radionice, a ona pomaže u razvoju samopouzdanja, otklanja sramežljivost i povučenost, te potiče kreativnost u mnogo oblika. Djeca se uživaju povremeno pretvarati da su netko drugi, jer im se na taj način pruža prilika glasno reći što misle ili osjećaju, a da pritom ne budu izložena kritici. Gluma im daje priliku proširiti svoj vokabular i poboljšati izražavanje.
Lutkarstvo je drugi dio Dramske radionice.
Djeca izradom lutaka i njihovom manipulacijom udahnu u njih dušu i osobnost. Podjela uloga u lutkarskom sadržaju i glumi, dobar je pokretač socijalnog razvoja jer djeca među sobom biraju i dogovaraju se. Također, Mali kreativci sudjeluju u stvaranju dramskog teksta što im omogućava razvoj mašte.

Na kraju Dramske radionice djeca stvaraju finalni produkt u obliku glumačke ili lutkarske predstave, ili kratkog filma kojim vide rezultat svog zalaganja i koji im pruža osjećaj uspješnosti.

Cijena radionice: od 35 kn za 2 puna sata
Mala škola folklora i vještina iz Hrvatske etno baštine
ETNO RADIONICE I PRIČAONICE TE IZRADA UKRASA ZA RAZNE HRVATSKE SVETKOVINE
„Etno pričaonica“ - pripovijedanje ili čitanje priča o prirodi, predmetima iz domaćinstva, škole, okoline ili okoliša, različitih krajeva, u sadašnjoj ili nekadašnjoj upotrebi. Pripovjetke mogu potaknuti razmjenu mišljenja, osobnih doživljaja i iskustava, poticati verbalno izražavanje, širiti opću informiranost i poučenost, poticati „zdravu“ znatiželju i kreativnost, posebno vezano uz običaje našeg podneblja.

Izrada ukrasa i predmeta zarazne prigode:
USKRSNE PISANICE
ADVENTSKI VJENČIĆI I UKRASI ZA JELKU
TRADICIJSKI UKRASI ZA MAJČIN DAN

Cijena radionice: od 35 kn za 2 puna sata

MALI ŠUMARI I VRTLARI:
Vrtlarski kutak“ - kroz neposredno iskustvo dodira sa zemljom, sadnju, uzgajanje biljaka, promatranje njihovog rasta, djeca razvijaju sva svoja osjetila, psihomotorne vještine i spoznaje u najširem smislu riječi.
Zemlja, lopatice, stare tegle, mladice povrća i male ruke… Mnogo dobre zabave i prljavih prstiju. Na ovoj radionici, koja će trajati dok god imamo zemlje i mladica, djeca će naučiti kako sama mogu zasaditi povrće i začinske biljke koje mogu rasti u tegli u dvorištu ili na balkonu. Zdravije, ali i mnogo zanimljivije nego kupnja povrća na tržnici, jede se zaista svježe. I lijep je ukras na balkonu. Osigurat ćemo određen broj recikliranih tegli, plastičnih ili papirnatih posuda, koje će djeca sa svojom posađenom biljkom moći uzeti kući. No pozivamo i vas da donesete stari lončić, rajnglu ili keramičku šalicu koji će dobro poslužiti kao tegla.
Cijena radionice: od 35 kn za 2 puna sata

Jedi kao Zrinski gastro radionica za djecu

Edukativno-zabavne aktivnosti na temu gastronomije Međimurja. Kulinarska radionica za djecu od 6 na više godina ili demonstracija za vrtičku djecu. Posjet medaru i njegovom vrtu, posjet starom drvenom mlinu na Muri, tradicijski dječji ručak i na kraju, legendarna Međimurska gibanica. Slasno!

cijena gastro radionice: 65 kn po osobi

Javite nam se, rado ćemo osmisliti program po Vašoj mjeri!

Međimurje – čudesni vrt i cvijetnjak

Igraonica – radionica u vrtu: neposredno iskustvo dodira sa zemljom, sadnju, uzgajanje biljaka, promatranje njihovog rasta.
Cilj: djeca razvijaju sva svoja osjetila, psihomotorne vještine i spoznaje. Djeca će naučiti kako sama mogu zasaditi povrće i začinske biljke koje mogu rasti u tegli u dvorištu ili na balkonu.
Škola u prirodi : Odlazak u prirodu s edukativno zabavnom svrhom Cilj: U današnje vrijeme djeca sve manje odlaze u prirodu, istražuju i saznaju o svijetu oko sebe kroz neposredno iskustvo. Škola u prirodi je upravo ono što im treba – svjež zrak, sunce, miris travnjaka i netko tko će ih potaknuti da zavire u svaki kutak i razbude svoje prirodne istraživačke nagone. (Tema se dogovara ovisno o mjestu i dobu godine)

KUĆICE ZA KORISNE ŽIVOTINJE

CILJNA SKUPINA: roditelji s djecom
CILJ: stjecanje znanja i vještine izrade nastambi za korisne kukce, ptice, šišmiše i ježeve
(trajanje 90 minuta)
prezentacija uz pomoć koje sudionici radionice upoznaju važnost i ulogu kukaca, ptica, šišmiša i ježeva u održavanju biološke raznolikosti vrtova, voćnjaka i okućnica
upoznavanje nacrta kućica za korisne životinje
izrada kućice po izboru: za bubamare, zlatooke, štrige, divlje pčele, sjenice, šišmiše i ježeve ( polaznici radionice sami odabiru vrstu kućice koju izrađuju i mogu je ponijeti sa sobom)
OPREMA: drvo, lamele za prednji dio kućica, slama, trska, šarafi, crvena boja za drvo, laptop, projektor

LIVADNI PLAVCI
CILJNA SKUPINA: sve razine OŠ
CILJ: senzibilizacija sudionika radionice za osjetljivost i složenost životnog ciklusa zaštićenih danjih leptira livadnih plavaca (rod Maculinea)

OPIS:
1.dio radionice održava se u prostorijama Međimurskih dvora
(trajanje 90 minuta)
prezentacija uz pomoć koje sudionici radionice upoznaju biološke karakteristike livadnih plavaca, zbog kojih je zaštićen klokalitet Bedekovićeve grabe
demonstracija vrsta danjih leptira Bedekovićevih graba (foto-materijal)
izrada pločica za aplikaciju eteričnih ulja (salvetna tehnika na terakoti) s motivom livadnih leptira i biljaka koje polaznici radionice mogu ponijeti sa sobom

2.dio radionice održava se na lokalitetu Bedekovićeve grabe

( VAŽNO! Potrebna je zaštita od krpelja repelentnim sredstvom!)
(trajanje 60 minuta)
šetnja zaštićenim područjem uz opis bioloških karakteristika zanimljivih živih bića uočenih na lokalitetu
fotosafari.

LIVADNI PLAVCI 2
CILJNA SKUPINA: srednjoškolci i odrasli koje zanima priroda
CILJ: senzibilizacija sudionika radionice za osjetljivost i složenost životnog ciklusa zaštićenih danjih leptira livadnih plavaca (rodMaculinea)
OPIS:

 1. dio radionice održava se u prostorijama Međimurskih dvora
  (trajanje 90 minuta)

  prezentacija uz pomoć koje sudionici radionice upoznaju biološke karakteristike livadnih plavaca, zbog kojih je zaštićen klokalitet Bedekovićeve grabe
  određivanje vrsta danjih leptira Bedekovićevih graba (foto-materijal) uz pomoć stručne literature
  izrada pločica za aplikaciju eteričnih ulja (salvetna tehnika na terakoti) s motivom livadnih leptira i biljaka koje polaznici radionice mogu ponijeti sa sobom

2.dio radionice održava se na lokalitetu Bedekovićeve grabe ( VAŽNO! Potrebna je zaštita od krpelja repelentnim sredstvom!)
(trajanje 60 minuta)
šetnja zaštićenim područjem uz opis bioloških karakteristika zanimljivih živih bića uočenih na lokalitetu
fotosafari
OPREMA: pločice od terakote, salvete, kistovi i ljepilo za salvetnu tehniku, eterično ulje lavande i ruže, laptop, projektor

Pošalji upit

  Ovaj obrazac prikuplja Vaše ime i prezime, email i kontakt broj kako bismo Vam mogli odgovoriti.

  Ova stranica nastala je tijekom provedbe projekta TOUREX - Extension of the tourism market by family-run tourism service providers along the Drava and Mura (Tenkes csárda – Malo Selo) sufinanciranog iz programa Programa Blight (Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Program 2014-2020 (HUHR/1801)
  © 2022 Etno Art Travel. Sva prava pridržana.
  Uvjeti korištenja
  Politika privatnosti
  Podnošenje prigovora
  phonecrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram